perjantai 13. toukokuuta 2016

Before & After: Bow Tie




















Tätä ponia pidin lapsena orina. Johtuen ilmeisesti sen sinisestä värityksestä. Pinkki harja ja häntä + pinkit rusestit eivät muuttaneet tätä mielikuvaa silloin :) Eli, tämäkin yksilö on yksi niistä omista alkuperäisistä poneista, jotka olivat vuosia kadoksissa. Tämän ponin nimenä oli silloin, yllätys ylläys, Rusetti. Eipä sekään kauaksi metsään mennyt ;)

Tämä poni aiheutti "hieman" harmaita hiuksia! Mistä aloitetaan? No, vaikka ihan siitä, että tämän yksilön pää oli himputin vaikeaa saada irti! Väänsin ja käänsin puukon kanssa, kaikkeni yritin, että saisin ponin pysymään ehjänä, ja kerran sen pirskatin puukko sitten lipsahti, ja aiheutti pienen, onneksi aika huomaamattoman vekin Bow Tien- raasun kaulaan.

Lopulta pää oli irti ja sain ponin osat pesulle. Häntä irti ja ruosteet veke hännän juuresta ja prikasta. Tällä yksilöllä oli jokusia kuulakärkikynän ja tussin jälkiä, joista osa jopa lähti ihme sienellä, kun taas osa ei edes ollut haalistumaan päin. Noh, sitten oli vuorossa ystävämme auringonvalo, ja sitten aknevoide. Aknevoide testailua jatkoin pari päivää, ja huomasin, että Bow Tien jalkapohjaan alkoi ilmestyä haalea läntti voiteen kohdalle= Ei hyvä. Päätin ottaa kuitenkin tietoisen riskin, koska tussi jälki Bow Tien sääressä oli sen verran näkyvä, että laitoin varovaisesti voidetta säärelle ja hetkeksi aurinkoon. Eipähän tarvi toistakertaa kokeilla! Ainakaan sinisellä ponilla. (Tästä oli kyllä netistä varoituksia!) Nyt tällä ponilla näkyy tussijäljen päällä vaalea läntti. Se ei erotu kuvista, mutta silmään se on kyllä todella häiritsevä. Onneksi kuitenkin sillä "väärällä puolella", eli ei sillä puolella, millä poni on tarkoitettu poseeraamaan.




















Aknevoidekriisistä johtuen, Bow Tielle jäi nyt kynänjälkiä iholle, mutta siinä ne nyt saavat sitten pysyä. En halua tuhota koko ponia aknevoiteellakaan. Voi olla, että jätän jossakin vaiheessa ponin aurinkokylpyyn vielä, mutta pelkään sen alkavan haalistua. Tämän yksilön sininen väri on mielestäni pysynyt tosi kauniina, ja sen pinkit rusetit eivät ole alkaneet muuttua valkoisiksi.

Ihon puhdistuksen lisäksi, tämäkin poni sai pari uutta harjaplugia (Hännästä taasen varastettuja). Aluksi meinasin tehdä sille kokonaan uuden, pidemmän harjan, mutta tuumin, että antaa olla. Se on ihan nätti ja siisti noin, alkuperäisellä harjallaan.

Sen lisäksi vahvistin tussilla, ja sinisellä maalilla tämän silmiä. Nyt vasta tajusin, että olisin voinut sen silmien valkoisiakin osia parannella valkoisella maalilla, mutta eihän kaikkea aina heti tajua, heh ;) Onneksi senkin ehtii vielä tehdä! Tämä Bow Tie on Italialainen versio, ja sen silmät muutenkin ovat vähän niin ja noin tehdyt, jo tehtaalla siis. Ilmeisesti tämä on jokin Italialaisten ponien "tyyppivika".

Tällä ponilla oli naamassaan jotakin, mahdollisesti kirkasta kynsilakkaa (?) tai ainakin jotain sen oloista, mutta sen sain kivasti naamasta pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti