perjantai 20. toukokuuta 2016

Before & After: Curly Locks




















Nyt olisi ihanaisen Curly Locksin vuoro. Curly Locks on yksi uutuksistani, jotka ostin ponivillityksen alkaessa. Tämän seurana saapuivat Pony Bride sekä Blossom Baby. Kun olin nähnyt netissä kuvan ostamistani poneista, en ollut huomannut joukossa olevan myös yksi pegasus. Yllätys oli siis todella iloinen kun tajusin, että kolmen ponin joukossa oli yksi siipiveikko! Toinen yllätys oli se, että tämä oli myös B 'n' G poni= Brush and Grow, eli käytännössä se tarkoittaa sitä, että kun ponin päätä pyörittää, sen häntä kelautuu sisään, ja kun hännästä kiskasee, se palautuu täyteen mittaansa. Paitsi että, tällä yksilöllä ei ollutkaan häntää! Eli, minulla oli mekanismi poni, jonka mekanismia ei voinut hyödyntää hännän puutteen vuoksi.

Tästä alkoikin taas armoton netin tutkiminen ja törmäsin seinään joka paikassa: Joko varoiteltiin, ettei mekanismiponeja voi/ kannata avata, sillä mekanismit herkästi rikkoutuvat tai sitten löysin linkin ohjeisiin, joita ei enää ollut olemassa. Pohdin kaikkia mahdollisuuksia, että jos en yrittäisikään avata ponia, vaan tökkisin jotenkin sille hännän paikalleen. Sen harjasta oli kuitenkin saksittu pari plugia lyhyeksi, joten tein kohtalokkaan ratkaisun: Ponin pää täytyisi saada irti hinnalla millä hyvänsä.

No, päähän irtosikin kropasta tavattoman helposti, mutta mekanismin osat, jotka olivat sekä päässä, että torsossa, eivät lähtenetkään sitten enää niin somasti. Viimeistään tässä kohtaa päätin, että hajotkoon mekanismi lopullisesti, haluan vain tästä ponista ulkoisesti kauniin näköisen.






















Taas oli ystävälleni veitselle käyttöä, kun rupesin nirheämään kieli keskellä suuta mekanismin osia pois ponin kehosta. JA samantien, veitsi lipsahti, ponille tuli ensimmäinen viilto kaulaan. Muutaman tunnin ajan räpelsin mekanismin kimpussa, lopulta sen irti saaden, mutta millä hinnalla: Curly Locksin toisella puolella kaulaa näytti olevan kidukset. Kolme, hitto vieköön, kolme kertaa veitsi lipsahti!! Ei auttanut muu kuin ottaa pikaliima avuksi ja yrittää saada viillot asettumaan edes jotenkuten nätisti. Eihän siitä kaulasta nätti tullut, mutta keksin sitten kammata ponin harjan toiselle puolelle, jolloin "kidukset" peittyvät edes jotenkuten. Uskotteko, että harmittaa nyt? Huoh.

Noh, mutta, seurasi siitä mekanismin irroituksesta jotain hyvääkin: Ponin häntä meinaan löytyi! Se oli kiertynyt kokonaan mekanismin ympärille, ponin sisälle, ja kun purin mekanismin, poni sai takaisin ehjän, täysimittaisen ja ennen kaikkea oman häntänsä.

Purkamisen jälkeen oli vuorossa ponin kylvetys ja ihmesienellä hinkkaaminen.

Sitten, alkoi harjan entisöinnin suunnittelu. Arvioin ja arvioin, monelta eri kantilta, ja lopulta päädyin siihen, etten roottaisikaan ponille uusia harjablugeja: Ne pari kohtaa, missä sakset olivat käyneet, sai piiloon todella nätisti, niin ettei muutamia lyhyitä karvoja edes huomaa harjan joukosta. Silti oli ongelmana Curly Locksin harjan ensimmäinen osio: Sen kuuluisi olla vaaleanpunainen! Luin netistä, että Curly Lockseilla harjan ensimmäinen osio monesti haalistuu vuosien aikana valkoiseksi, eikä tämä yksilö ollut siinä kohtaa mikään poikkeus. Päätin kokeilla re-pinkkausta! Sekoitin pari tippaa Wiltonin pastavärisetin pinkkiä ja ivorya väriä veteen, ja uitin Curly Locksin etutöyhtöä värjätyssä vedessä. Lopputulos onnistui yli odotusten! Siitä tuli mielestäni juuri oikean värinen!

Nyt Curly Locksilla on sitten pää liimattuna pikaliimalla paikalleen, eihän sitä enää muuten paikoilleen saanut, kun kerran mekanismi sisältä uupui. Olisihan se ollut hieno saada mekanismikin takaisin toimivaksi, mutta se hajosi palasiksi irroittaessani sitä. Ehkä niistä ohjeista olisi voinut olla hyötyä, mutta ei ole takuita, että poni olisi siitä huolimattakaan pysynyt ehjänä, tai että mekanismin olisi saanut vielä korjattua.

Niin tai näin, nyt mulla on kuitenkin siisti B 'n' G Curly Locks, jonka kaulan toisella puolella on kidukset ja mekanismi ei toimi. Kyllä mä ihan tyytyväinen olen, ainakin 80 prosenttisesti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti