keskiviikko 4. toukokuuta 2016

Before & After: Bubbels



Muistan tykänneeni tästä kyseisestä ponista kovasti jo pienenä. Sen harjan ja hännän väri olivat, ja ovat edelleen ehdotonta lemppariväriäni. Lisäksi nuo kuplat olivat nappulan silminkin todella hauskat. Lapsena en ponin "oikeaa nimeä" tiennyt, joten kutsuin sitä vain Kuplaksi. Ei se kovin kauaksi todellisuudesta silloin osunut :)

Kuten kuvista näkyy, Bubbels oli hienoisen likakerroksen kuorruttama, ennen kuin se pääsi "operoitavaksi" Lisäksi parturi oli hyökännyt saksiensa kanssa parin hänen etuhiuksensa kimppuun. Harja ja häntä olivat melkoisen sotkuiset ja silmistä oli kulunut hieman maalia. Onneksi netistä löytyi hyvät ohjeet ponihuoltoon, ja sainkin Bubbelsin palautettua suhtkoht hyvin entiseen loistoonsa. Aloitin ponin kunnostuksen Annukkaisen Blogin ohjeilla, ja jatkoin Myrskyttären ponisivujen ohjeilla. Ja syy, miksi aloitin tästä ponista, oli selvä: Se vaikutti aloittelijalle kaikkein helpoimmalta kohteelta. Sen harjasta puuttui vain kaksi plugia, muuten harja ja häntä olivat ok mittaiset, ja pahoja tussijälkiä siinä ei näyttänyt olevan.

Ensimmäisenä irrotin ponin pään kropasta (Irtosi ihanan helposti, verrattuna sittemmin työstettyihin poneihin), ja nyppäsin hännän irti. Sen jälkeen laitoin pään ja vartalon kylpemään astianpesuaineella höystettyyn veteen. Sillä aikaa kun Bubbelsin pää ja torso pulikoivat, hinkkasin saippuavillalla ruosteet häntäprikasta sekä -sinetistä ja hännän juuresta pois. Kun ruosteet olivat veke, pesin hännän shampoolla sekä hoitoaineella, ja jätin hännän kuivumaan pyyhkeelle.




















Häntäoperaation jälkeen ryhdyin hinkkaamaan Ihmesienellä ponin päätä ja kroppaa. Ihmesieni on kyllä täysin nimensä veroinen: Eron huomasi heti siinä, mistä kohdasta sienellä oli jynssätty ja mistä ei. Sienen avulla homma hoitui kuin tanssi. Kaikkein sitkeimpiin kohtiin käytin varovaisesti asetonia, kastelin pumpulipuikon sillä ja hinkkasin likaisia kohtia, ja sillä lähtikin kaikki loput. Varovainen asetonin kanssa kyllä saa olla, koska lian lisäksi silmät ja symbolit lähtevät sillä myös hyvin sukkelasti pois,

Sitten vain odottelin, että Bubbelsin pää kuivuu, ja aloin perehtyä roottaamiseen = harjaplugien uusimiseen. Koska kyseeessä oli vain niin pieni määrä plugeja, mitä harjaan tarvitsin, päätin ehkä hieman vääräoppisesti, napata pienet osiot hännästä.

Kun harja oli kunnossa, tartuin ohueen mustaan tussiin, ja täytin silmien rajauksissa ja ripsissä olevat tyhjät/ haalistuneet kohdat. Sen jälkeen tartuin pensseliin ja maaliin, ja täytin silmistä pienet kuluneet kohdat sinisellä. Värisävyä en aivan samaksi saanut, mutta riittävän lähelle kuitenkin.

Symboleihin en uskaltanut kajota, parista kuplasta on väri hieman haalistunut, mutta ajattelin, että poni pysyy fiksumman näköisenä, kun en liian näkyviä kohtia ala tuhrimaan, sen verran aloittelija kuitenkin näissä hommissa olen :)

Lopuksi sitten, kun poni oli kokonaan kuivunut laitoin hännän paikoilleen rautalangan avulla (Ohjeet tähän ja roottaamiseen löysin juurikin Myrskyttären sivuilta) ja pää takaisin paikoilleen. Harjasin hiuslisäkeharjalla Bubbelsin harjan ja hännän kuntoon, ja lopuksi näytin karvoille vielä miedolla lämmöllä varustettua suoristusrautaa. Sitä en tiedä, onko tuo suoristusraudan käyttö kuinka suositeltua, koska keksin sen omasta päästäni, mutta ainakin Bubbelsin kohdalla se toimi.

Ja näin, nyt on yksi poni valmis! Loput ponit ovat vielä työn alla. Hain eilen apteekista aknevoidetta, seuraavalla valmistuvalla yksilöllä on muutamia kuulakärkikynän ja tussin jälkiä, jotka eivät sienellä lähteneet, joten täytyy testata tuota voidetta, jos sillä lähtisi  jäljet pois. Nyt on ensiksi kuitenkin menossa "allergiatestaus" poneilla: Sipaisin kavion pohjaan voidetta, jotta näen, ettei ponin ihon väri lähde haalistumaan pois. Tämä testailu jatkuu nyt useamman päivän, ja sitten käyn itse tahrojen kimppuun :)

-Anna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti